Uw hypotheek aflossen. Verstandig?

Nu de rentes aan het stijgen zijn krijgen wij steeds meer de vraag van onze klanten of het aflossen van de (aflossingsvrije) hypotheek een verstandig keuze is.

Wat is een aflossingsvrije hypotheek?

Allereerst is het natuurlijk belangrijk om te kijken of uw hypotheek daadwerkelijk een aflossingsvrije hypotheek is. Het kenmerk van een aflossingsvrije hypotheek is dat er elke maand rente wordt betaald, maar geen aflossing. Dit in tegenstelling tot alle andere hypotheekvormen waarbij maandelijks zowel rente als aflossing verschuldigd is.

Betaal ik dan helemaal geen aflossing?

Bij een hypotheek betaalt u gedurende een bepaalde looptijd maandelijks aflossing en rente. Hiermee is aan het einde van de looptijd de hypotheekschuld (meestal) volledig afgelost. Bij een aflossingsvrije hypotheek vindt de aflossing pas plaats aan het einde van de looptijd. Het is erg belangrijk om ervoor te zorgen dat aan het einde van de looptijd voldoende geld beschikbaar is om het (rest)bedrag van uw hypotheek te kunnen aflossen.

Ik wil graag mijn hypotheek aflossen

Doordat rentes stijgen kan het extra interessant zijn om af te lossen op uw hypotheek. Onder bepaalde omstandigheden kan dit voordelig zijn; of u nu een aflossingsvrije hypotheek heeft of een andere hypotheekvorm. Wel is het belangrijk om de fiscale gevolgen in kaart te brengen alvorens u een (extra) aflossing gaat doen.

Zuiderhuis denkt graag met u mee!

Wilt u weten of het extra aflossen van uw hypotheek verstandig is? Dan kunnen de adviseurs van Zuiderhuis u helpen. Omdat het aflossen van een (deel van de) hypotheek, financiële gevolgen kan hebben is het verstandig om een van onze onafhankelijke adviseurs te raadplegen. Zo weet u straks zeker dat u de juiste keuze maakt.

Neem contact op met Zuiderhuis door op deze link te klikken of via

Telefoon: 0495 – 45 66 66
E-mail: info@zuiderhuis.nl

Zuiderhuis