Sluit niet klakkeloos een reisverzekering af

Lekker gemakkelijk: online een vakantie boeken en direct ook een kortlopende reisverzekering afsluiten. Maar besef dan wel dat je in dat geval een forse premie betaalt. Overleg even met ons kantoor of verzekeren niet veel voordeliger kan.
Als je bij een online reisorganisatie een vakantie boekt, kun je meestal ook een reisverzekering met annuleringsdekking afsluiten. Het gaat dan vrijwel altijd om een kortlopende verzekering waarmee je alleen de geboekte reis verzekert. Dat lijkt natuurlijk lekker gemakkelijk, maar het is ook duur.

Je kunt behoorlijk besparen

Als je bij de online reisorganisatie een vakantie boekt en deze direct verzekert inclusief annuleringsdekking, betaal je daarvoor een behoorlijk bedrag. Dat is zo omdat de premie voor de dekking van de annulering berekend wordt op basis van de totale reissom. Als je een dure reis geboekt hebt, kan de premie hoog uitvallen. Een vergelijkingssite heeft de premies van dit soort kortlopende reisverzekeringen met annuleringsdekking vergeleken met de premies van doorlopende reisverzekeringen van verschillende reisverzekeraars. Het blijkt dat je behoorlijk kunt besparen.

Doorlopende reisverzekering vaak voordeliger

Als je alleen die ene vakantie wilt verzekeren, kunt je ons vragen naar een goede én voordelige kortlopende reispolis. Je bent dan vaak al goedkoper uit dan bij de reisorganisatie. Maar wij gaan ook na of je misschien met een doorlopende reisverzekering nóg beter af bent. Misschien denk je dat een doorlopende reisverzekering alleen voordeliger is als je meerdere keren per jaar op reis gaat. In werkelijkheid kan ook bij één vakantie per jaar, de doorlopende reisverzekering gunstiger uitpakken. In overleg stemmen we bovendien de reisverzekering af op jouw wensen. Door zorgvuldig de dekking te kiezen, kun je vaak weer extra besparen.

Het hele jaar verzekerd

Een extra voordeel van de doorlopende reisverzekering is dat je het hele jaar door verzekerd bent voor allerlei reizen, stedentrips en vakanties, ook in Nederland. En omdat je al verzekerd bent, bespaar je jezelf de moeite om bij iedere reis weer een losse polis af te sluiten. Zo maak je het jezelf ook nog eens gemakkelijker.

Goede en voordelige polis

Ga je binnenkort op vakantie? Laat je niet verleiden door de reisorganisatie, maar neem contact op met ons kantoor. Wij adviseren je over een goede en voordelige manier om je te verzekeren voor de belangrijkste vakantierisico’s. En we maken de polis direct voor je in orde. Je kunt nog dezelfde dag vertrekken.

Gerelateerde nieuwsberichten:

Is al mijn bagage op reis verzekerd?

Wat heeft u aan uw reisverzekering?

Zuiderhuis