Een verhuizing en uw verzekeringen

U heeft een nieuwe woning gevonden en gaat verhuizen. Dat uw opstalverzekering dan moet worden vernieuwd, is logisch. Maar de verhuizing heeft ook gevolgen voor andere polissen.
Uw opstalverzekering is gekoppeld aan uw woning. Een nieuwe woning betekent dus een nieuwe opstalverzekering. Deze verzekering is verplicht als u een hypotheek heeft en moet ingaan op de dag dat de woning uw eigendom wordt. Als u al een opstalverzekering had, kunt u bij dezelfde verzekeraar blijven of overstappen naar een andere aanbieder. De premie kan hoger of lager uitvallen, afhankelijk van de locatie en de grootte van uw woning en de mate van beveiliging. Verhuist u naar een appartementencomplex met een Vereniging van Eigenaren? Vraag dan of de VvE een opstalverzekering voor alle deelnemers heeft geregeld. Het kan zijn dat u dan alleen de eventueel door u aangebrachte verbeteringen hoeft te verzekeren; bijvoorbeeld een nieuwe keuken of badkamer.

Twee huizen, twee verzekeringen

Verhuist u nog niet direct, bijvoorbeeld omdat u de nieuwe woning nog aan het verbouwen bent? Dan heeft u twee woningen en die moeten beiden verzekerd zijn. Geef een verbouwing altijd door aan uw verzekeraar. De verbouwing kan namelijk gevolgen hebben voor de dekking. Als de woning bijvoorbeeld niet volledig wind- en waterdicht is, of als het pand langere tijd niet bewoond is, wordt dekking beperkt. Brand is dan wel verzekerd, maar storm-,- hagel- en waterschade vaak niet.

Inboedelverzekering in verhuisperiode

Uw inboedelverzekering biedt in de verhuisperiode dekking op beide adressen. Geef dus altijd tijdig door dat u gaat verhuizen en wanneer u definitief op het nieuwe adres denkt te kunnen gaan wonen. Uw verhuisde spullen zijn dan verzekerd. Maar aan die periode zit wel een maximale duur. U moet binnen die tijd verhuisd zijn, anders vervalt de dekking voor de spullen in de nog niet bewoonde woning. Check verder of uw inboedelverzekering ook uitkeert als goederen tijdens de verhuizing beschadigd raken of gestolen worden.

Dekking en premie aangepast

Als uw inboedel na de verhuizing is uitgebreid, moet de dekking misschien worden aangepast. Ook kan premie hoger of lager worden op basis van het risicoprofiel van de nieuwe locatie. Datzelfde geldt ook voor uw auto-, bromfiets-, motor- en fietsverzekeringen. Geef dus altijd door dat u gaat verhuizen. En de andere verzekeringen? Daarvan zullen dekkingen en de premies niet veranderen door de verhuizing. Maar geef toch altijd uw adreswijziging door, want u moet wel post kunnen ontvangen.
Bent u via Zuiderhuis verzekerd, neem dan contact op met ons kantoor. Wij bespreken wat de gevolgen zijn voor uw polissen en zorgen ervoor dat u ook in uw nieuwe woning op maat verzekerd bent.

Zuiderhuis