Hagel is risico voor je caravan

Misschien maak je alweer plannen voor een vakantie met de caravan. Je zoekt een leuke bestemming uit en maakt de caravan klaar voor vertrek. Maar denk je ook aan de verzekering? Is bijvoorbeeld hagelschade verzekerd?

Een caravanverzekering is niet verplicht, maar het is wel een uitkomst als je caravan schade oploopt. En kans op schade is er. Zo zal er door klimaatverandering vaker extreme neerslag voorkomen en daarmee neemt ook het aantal schadegevallen door extreem weer toe. Vooral hagel kan verwoestend zijn. En de verwachting is dat hagelschade de komende jaren verdubbelt. Met name in het zuiden van Europa loop je gevaar, want daar komen vaak heftige hagelbuien voor. Als je caravan geen hagelbestendig dak heeft, kan hij door hagel zelfs total loss raken. Een caravanverzekering is dan een uitkomst. Maar die moet wel een dekking voor hagelschade hebben. En dat is meestal niet standaard het geval.

Eenvoudig of uitgebreid verzekeren
Wij lichten graag je caravanverzekering door om na te gaan of hagelschade gedekt is. Dat is meteen een mooie gelegenheid om te bespreken wat verder een passende dekking zou zijn gezien de staat en de leeftijd van je caravan. Je kunt kiezen voor een eenvoudige polis waarmee schade door aanrijding, brand, diefstal en storm verzekerd is, of voor een uitgebreidere dekking voor schade die per ongeluk of door een onvoorziene gebeurtenis ontstaat. Ook diefstal van de caravan en beschadiging of diefstal van de inboedel van je caravan kan worden opgenomen in de polis.

Schade voorkomen
Veel schade aan je caravan kun je overigens voorkomen door voorzorgsmaatregelen te treffen. Als je ieder jaar je caravan laat controleren bij de garage, verklein je de kans dat je met pech langs de weg komt te staan. Voor een caravanverzekering kan een periodieke controle zelfs verplicht zijn, dat kun je nalezen in de polisvoorwaarden. Verder is het zaak de caravan evenwichtig te beladen om slingeren en daarmee een ongeval te voorkomen. En beveilig je caravan tegen diefstal met een disselslot of een wielklem.

Advies caravanverzekering
Heb je een caravan of wil je er een aanschaffen? Neem contact op met ons kantoor om je te laten adviseren over je bestaande of een nieuwe caravanverzekering.

Zuiderhuis